29 juni 2021

Atrium: online toegangscontrole 100 deuren – 10 000 gebruikers

Atrium is een modern toegangscontrolesysteem dat u in staat stelt om de toegang tot een gebouw te beheren.
U bepaalt met andere woorden wie, waar en wanneer toegang heeft tot (een deel van) het gebouw.
Bij dergelijke beveiligingsoplossingen wordt niet meer gewerkt met gewone sloten en sleutels, maar gebruikt de eindklant elektronische toegangswegen: door badges of gebruikerskaarten aan te bieden aan lezers of bedienpanelen wordt toegang verleend tot een bepaalde ruimte.

Eenvoudige installatie

In tegenstelling tot andere toegangscontrolesystemen bevat de Atrium hoofdcontroller (AC22) geen dipswitches of jumpers.
De ingebouwde software spoort namelijk automatisch de uitbreidingsmodules (AX22) binnen het netwerk op.
U dient het systeem dus enkel te bekabelen en onder spanning te zetten.
Atrium zal vervolgens opstarten.
De Atrium uitbreidingsmodules (AX22) kunnen zowel in ster-, bus- als lus-configuratie aangesloten worden.
Deze uiterst flexibele bekabeling vereenvoudigt het installatieproces aanzienlijk.

Databescherming

De gebruikersinformatie wordt in de controller opgeslagen.
Hierdoor zullen gegevens niet verloren gaan indien er iets gebeurt met de laptop/PC van de installateur/programmeur.
Mocht de laptop/PC waarop de software is geïnstalleerd bijvoorbeeld crashen, dan kan de programmering vanuit Atrium naar een blanco software geüpload worden en bijgevolg niet verloren gaan. Dit is uniek in de wereld van toegangscontrole.

Snel gebruikers en kaarten aanmaken/koppelen

Wanneer u Atrium geïnstalleerd hebt, kunt u gebruikerskaarten toevoegen via een master- en programmeerkaart. De inleermode-toets van de Atrium hoofdcontroller (stand-alone functie) laat zelfs toe om dit te doen zonder gebruik te maken van een PC.
Er is dus geen extra software vereist voor deze actie. Atrium stelt de eindklant in staat om zelf een toegangsplan op te stellen: hij bepaalt namelijk welke personen gebruikerskaarten krijgen en dus te allen tijde toegang hebben tot het gebouw.

Ingebouwde webserver

Als laatste stap bezorgt de installateur/programmeur het IP adres van de controller aan de eindgebruiker/beheerder. Deze kan dan op zijn beurt het toegangcontrolesysteem van om het even waar beheren via de ingebouwde Atrium webserver. De webserver werkt namelijk via Iphone®, Ipad®, Android®, Windows Mobile® en Blackberry® en verder met alle gekende browsers. Het opensturen en vergrendelen van deuren gebeurt dus heel eenvoudig en snel met Atrium!

Webshop powered by Marcando